Pénzügyi támogatóink:
SHELL Eco-Marathon 2014 - Rotterdam

2014. május 12.

Befejeződött a 2014-es Shell Eco-marathon Europe verseny. Sajnos nem sikerült hozni a várt fogyasztás értéket, még az utolsó nap este leellenőríztünk mindent, de nem talaltuk meg a hibat. Végül 2096km/liter fogyasztással a 3. helyen vegeztünk. De végul azért volt mit ünnepelni a Kecskemeti csapatoknak, hiszen a három off track díj közül kettőt Kecskemeti csapat nyert. Mi az innovácios díjat, mellyel elismerték fejlesztő, újitó munkánkat. A Kandó Kálmán szakkozépiskola pedig a Desig díjat kapta, a jarművük formai tervezéséért és kiváló minősegű kivitelezéséért. Rájuk is nagyon büszkék vagyunk!
Reméljük, hogy a jövőheti franciaországi EducEco versenyen a dobogón fentebb kapunk helyet.
Köszönjük a sok biztatást, és a sok támogatást !

2014. május 16.
A mai napon már elkezdődtek a versenyfutamok Rotterdamban. Az első futamon egy apró technikai probléma miatt sajnos nem tudtuk befejezni az első versenyfutamunk. Elment a pneumatikus rendszerben a túlnyomás, így nem volt megfelelő az üzemanyag nyomása. A második futamunkon egy kisebb baleset miatt az első szélvédő megsérült és biztonsági okok miatt, sajnos ismét ki kellett állnunk. A hiba már javítva, várjuk a holnapi következő futamot és reméljük nem lesz tolongás a pályán.

2014. május 15.
A mai napon már több tesztkört mentünk a pályán sikeresen, különösebb probléma nélkül. Rögzítettük a tavalyihoz képest fordított irányú pálya domborzati viszonyait, melyek segítségével ki tudjuk alakítani a számunkra legmegfelelőbb motor indítási stratégiát. Természetesen Viki már egyre ügyesebben vezet, aki itt Rotterdamban elsőnek állt rajthoz....
A fordított pálya minden csapatnak új kihívást hozott, már abban is hogy sérülés és borulás nélkül körbeérjen a pályán... Egészen elképesztő balesetek vannak, talán még nem is volt ilyen sok borulás mint idén az 1-es kanyarban.. Az időjárás nagyon jó, reméljük így is marad !
Holnap délelőtt még tesztfutamok vannak, ezt az időt mi is kihasználjuk a ma este során megálmodott stratégia pontosítására, illetve a jármű beálításainak optimalizálására. Holnap délután már versenyfutamok vannak, ezeken igyekszünk minél hamarabb mért hivatalos eredményt elérni, ezután talán már kissé megkönnyebbülve foghatunk neki a motor futómű csúcsra optimalizálásához.

2014. május 13.
Elsőként hiba nélkül átmentünk a gépátvételen!! Holnap már a pályán gurulhatunk az első tesztfutamon. Az előző évekhez hasonlóan most is felkeltettük a technikai zsűri figyelmét.

2014. május 12.
Sikeresen megérkeztünk Rotterdamba, elfoglaltuk a boxunkat és a holnapi gépátvételre készülünk. Az időjárás elég változékony 10 percig szakad az eső, majd 10 percig süt a nap, de reméljük, hogy a futamok alatt már szebb lesz az idő. A további fejleményekkel holnap jelentkezünk.

Technikai megvalósításban segítettek:

Gyuri Motor Kft.
Étkezésünket támogatta:

Utazásunkat támogatta:A csapat ruházatát biztosította:
Versenypilótánk kiképzője: